Tuinder gezocht voor landgoed Herinckhave

 

 

 

Tuinder gezocht!

Voor onze opdrachtgever, Landgoed Herinckhave (Overijssel) zoeken wij vanaf  2020 een tuinder, tuinders-echtpaar met een groen en sociaal hart voor een nieuw op te zetten (biologisch) circulair landbouwbedrijf.

Op het lommerrijke, onder de natuurschoonheidswet (NSW status) vallende 65 Ha tellende Landgoed bevindt zich ook een 1,3 Ha grote (100 jaar oude) boomgaard dat de basis moet vormen voor het tuinbouwbedrijf.

Heb je een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, is pionieren je niet vreemd en is groente-, en fruitteelt jouw passie? Dan zijn wij op zoek naar jou, die voor eigen rekening en risico deze fantastische uitdaging durft aan te gaan.

Op de akker komt een nieuw op te bouwen Twentse schuur uit 1900 voor opslag en verwerking. Er is de mogelijkheid tot het houden van kleinvee en er is ruimte voor een (koude) kas. Op termijn komt er een bedrijfswoning beschikbaar.

Je draagt zorg voor de uitvoering van je eigen bedrijf, waarbij we je, indien nodig, graag introduceren bij diverse netwerken en relaties. We zoeken een pro-actieve professional, die op een verantwoorde, creatieve en ondernemende wijze een positieve bijdrage gaat leveren aan een duurzame samenleving en de toekomst van het landgoed.


Wat vragen we van je?

  • Een relevante opleiding op in ieder geval werk en denkniveau MBO-niveau, bij voorkeur in de richting Tuin – en Akkerbouw of aanverwant (Groene Lyceum -HAS – Warmonderhof of gelijkwaardig)
  • Kennis van of ervaring/ affiniteit met (praktijk)onderwijs op het gebied van plantenteelt (zoals biotechnologische technieken); bodem & water, technologische innovaties in de tuin- en akkerbouw
  • Ruime ervaring in gewasteelt
  • Je woont in Twent of bent bereid hiernaartoe te verhuizen
  • Je vindt het leuk om met mensen met een zorg-, of opleidingsvraag om te gaan.
  • In het bezit van startkapitaal

PROCEDURE INSCHRIJVING

De eigenaar is voornemens het tuinderscomplex op Landgoed Herinckhave bij inschrijving te verhuren. Voor belangstellenden is er de gelegenheid om op het landgoed te komen kijken. Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden bij ons (eric@devaleouwe.nl). Vervolgens ontvangen gegadigden een uitnodiging voor één van de kijkmiddagen en wordt het informatiepakket per mail verzonden.

Kandidaten die zich hebben ingeschreven, ontvangen een bericht of zij worden uitgenodigd voor een selectiegesprek.

Hieronder is een inschrijfformulier te downloaden

INSCHRIJFFORMULIER TUINDER OP Landgoed HERINCKHAVEDownload

 

Voor meer informatie: www.herinckhave.nl