De Goede Snackbar

De ‘echt’ gezonde schoolkantine

Vanaf januari 2017 werd de formule van De Goede Snackbar toegepast op de twee
vestigingen van het Isendoorn College in Warnsveld. Het Isendoorn wilde een
verbetering in kwaliteit van de schoolcatering; minder suiker, meer vers, biologisch
en gezonder. Eric van Veluwen heeft dit samen met Driekant Ambachtscentrum opgepakt.

Aan de twee counters van De Goede Snackbar werden verse broodjes, salades, soep en
snoep met veel minder of zonder suiker aangeboden. Het aanbod in de kantines was
ongeveer 60 % biologisch. Eric zag toe op de kwaliteit en hij hield in de gaten hoe
de leerlingen reageerden op het assortiment/ aanbod, zodat hij dit kon bijsturen waar nodig.

Het succes van De Goede Snackbar sloeg snel over naar andere scholen. Zo is aan het begin van het schooljaar 2017-2018 ook de bovenbouw van de Vrije School in Zutphen overgestapt op de Goede Snackbar. En in januari 2018 volgde het Baudartius College in Zutphen. Ondanks het feit dat de formule een succes was, bleken de kantines niet winstgevend te maken. Aan het einde van schooljaar 2017-2018 is de Goede Snackbar gestopt.