Lekkere kersttips van Gelderse chefs

In Balkenbrij en Zwienekeutels van Omroep Gelderland bereiden drie Gelderse koks smakelijke gerechten, die ook thuis makkelijk te maken zijn. In ieder geval hopen Nel Schellekens, Eric van Veluwen en Manon Henzen met deze gerechten inspiratie te bieden voor een Gelders kerstdiner.

Op landgoed Heuven waren vorige week maandag 4 december de opnames voor het programma Balkenbrij en Zwienekeutels van Omroep Gelderland. Nel Schellekens heeft het voorgerecht gemaakt: vegetarische balkenbrij. Hazenpeper is het hoofdgerecht, van de hand van Eric van Veluwen en Manon Henzen maakte het toetje: Podding gebaseerd op een 18e eeuws recept van de Geldersche Keukenmeid.

Op de website van Omroep Gelderland staan de recepten voor de Hazenpeper, de vegetarische balkenbrij en de podding.

Geniet van een smakelijke en sfeervolle kerst!