Lezing 'Meer groen in de stad' door ecoloog Ronald Buiting

Lezing 'Meer groen in de stad' door ecoloog Ronald Buiting

Hoe breng je het groen dichter in de stad? Op dinsdagavond 10 april neemt ecoloog en ontwerper Ronald Buiting ons mee in de mogelijkheden om groen dichter in de stad te brengen. Natuur in de stad wordt door veel inwoners gewaardeerd en Ronald Buiting wil ons laten zien dat je door het maken van slimme keuzes natuur in de stad kan stimuleren. Want zowel de natuur als de inwoners profiteren van een ecologisch goed functionerende stad. En daarbij is de gezondheid van de inwoners beter in een groene omgeving. Vandaar dat het wenselijk is dat steeds meer mensen profiteren en genieten van groen in de stad.

De Groene Loper Almelo wil het voorjaar beginnen met deze inspirerende ‘groene’ lezing. Met de Groene Lopers wil provincie Overijssel groene initiatieven stimuleren en versterken. In de eerste fase werden de groene initiatieven in en om Almelo met elkaar verbonden via een groen lint, de Wisseltuin bij Het Erasmus PRO maakt hier ook deel van uit. In deze fase gaat het meer om verbinden van bestaande en eventueel nieuwe groene netwerken. Met nog steeds hetzelfde doel: Almelo groener maken!

Tijdens de bijeenkomst wordt tevens het startsein gegeven voor ‘Het Groenste Idee van Almelo’. Stichting de Proeftuinen heeft samen met de gemeente Almelo een prijsvraag uitgeschreven, speciaal voor scholen! Want de leerlingen die nu op de basisschool of op de middelbare school zitten zijn onze toekomst en vanuit de jeugd komen vaak de meest spontane, leuke en innovatieve ideeën. Dus ons advies is: laat vooral de leerlingen meedenken over ‘Het Groenste Idee van Almelo’. Welk idee mag het zijn? Van alles! Zolang het maar een groen innovatief en uitvoerbaar idee is. Te denken valt aan b.v. een groene toolkit als lesmateriaal, de opzet voor een groene kantine, een groen schoolplein ontwerp, een groene buurtactie, kortom; als het maar een radicaal GROEN idee is. Het winnende idee ontvangt een cheque van 2.000 euro.

De lezing “Regie op Groen” door ecoloog Ronald Buiting en de aftrap van ‘Het Groenste Idee van Almelo’ vinden plaats op 10 april om 19.00 uur. De entree voor de lezing is gratis, aanmelden via info@deproeftuinen.nl

 

Praktische informatie:

Locatie: Het Erasmus PRO, Horstlaan 1 in Almelo

Datum en tijd: 10 april van 19.00 tot 21.30 uur