Verrot lekkere ketchup in Het Groene Oosten

Verrot lekkere ketchup in Het Groene Oosten

In drie afleveringen van Het Groene Oosten geeft chef-kok Eric van Veluwen tips om verspilling van voedsel tegen te gaan. Zo laat hij presentator André van der Zee zijn eigen granola ontbijtmix maken, van verrotte appels uit eigen tuin maken ze cider en in de eerste aflevering maken ze stoere mannen ketchup van oude tomaten en paprika’s. 

De opnames waren bij Eric van Veluwen thuis: ‘We willen de kijkers laten zien dat je van verrotte producten nog iets lekkers kan maken. Er wordt veel te veel voedsel weggegooid, dat is slecht voor het milieu en je portemonnee. Deze tips zijn zo eenvoudig, dat iedereen dit thuis kan doen.’ Jaarlijks wordt in ons land zo’n 2 miljoen ton voedsel verspild.

In de tv-serie Het Groene Oosten worden innovatieve en duurzame projecten uit de regio uitgelicht. Het Groene Oosten laat zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel leuk en logisch. Presentator André van der Zee belicht op enthousiaste en verrassende wijze thema’s zoals energie besparen, duurzaam vervoer en grondstoffenterugwinning. Hij pakt milieuvraagstukken die in het alledaagse leven voorkomen bij de kop, test duurzame snufjes en presenteert handige, duurzame gadgets.

Uit de tv-serie blijkt dat iedereen kan bijdragen aan een duurzamere samenleving. Het Groene Oosten is vanaf dinsdag 30 oktober om 17.30 uur op RTV Oost (de uitzending wordt ieder uur herhaald). Kijken dus!!